bilde 2-2.JPG

Disse frokost muffinsene er enkle å lage, fulle av viktige næringstoffer, og smaker selvsagt utrolig godt. Siden de kan fryses passer de utmerket som frokost på travle dager, eller late søndager. Ta de bare frem fra fryseren kvelden i forveien, sett de på kjøkkenbenken, og du har en super kickstart på morgenen. 

 

INGREDIENSER:

  • 7,5 dl Fibra Fullkornshvetemel (ekstra finmalt og fiberrikt)
  • 1,5 ts malt kanel
  • 2,5 dl melk (havre, soya eller vanlig)
  • 1,25 dl søtningsmiddel (jeg brukte SukrinGold/Erythritol)
  • 1,25 dl Gresk Yoghurt
  • Ca. 0,6 dl eplemos (kjøp ferdig, eller lag hjemmelaget: et hakket eple blandet med en dæsj vann, kokes opp og moses i en kasserolle)
  • 2 store egg
  • 3,5 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 2 ss chia frø
  • 1/8 ts natron
  • 5 dl hakket eple

TOPPING:

  • 0,6 dl søtningsmiddel (jeg brukte SukrinGold)
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss havregryn
  • 1/2 ts kanel
  • 2 ss usaltet smør

FREMGANGSMÅTE:

Forvarm ovnen til 220˚C . Pensle et muffinsbrett, eller bruk muffinsformer. 

Forberede toppingen ved å blande alt sammen til blandingen ligner smuler.

Bland først sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle/kjøkkenmaskin. Ha deretter i melk, yoghurt, egg og eplemos.

Bruk to spiseskjeer til å fylle muffinsbrettet eller formene helt til topps. Dryss topping over hver muffins.

Stek i 5 minutter ved 220˚C grader, deretter reduserer du ovnen til 190˚C og stek i ytterligere 15-18 minutter. Oppbevar muffinsene ved romtemperatur i inntil 5 dager. Muffinsene kan med fordel fryses. 

bilde.JPG

Med de beste ønsker om en nydelig søndag!

 

XOXO 

Henriette

Comment