🐒🍌🐵Chunky Monkey Cookies🐵🍌🐒

 

Kjeks som smaker sykt godt, uten hvetemel, sukker og transfett? Er det mulig det da?!? Oh yesss! Disse kjeksene er i stedet rike på vitaminer, fiber og antioksidanter. De gir en god metthetsfølelse, en stabil blodsukkerstigning og senker kolesterolet. Og ikke minst: de smaker helt fortreffelig! 

 

Ingredienser:
1 kopp havremel (kvern gjerne vanlig havregryn i blenderen til det får en melaktig konsistens)
3/4 kopp havregryn
1/2 ts bakepulver
1/3 ts natron
1 klype salt
1/2 kopp SukrinGold
1/3 kopp rapsolje eller kokosolje
1/3 kopp melk (jeg brukte soyamelk) 
1/2 ts vaniljeessens
1/2 moden banan, kuttet i små biter
1/4 kopp hakkede paranøtter (eller andre favoritt nøtter)
1/3 cup 70% sjokoladebiter (evnt. rå kakao nibs)

 

Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175°. 
2. Miks alle ingrediensene i en bakebolle/eltemaskin
3. Dekk en stekeplate med bakepapir. Bruk to teskjeer til å fordele deigen på bakebrettet. Dytt deigen litt ned slik at cookiene blir formet flate. 
4. Stekes midt i ovnen i 25 minutter eller til de er gyllenbrune. La kjeksene stå til lufttørking på rist i noen timer slik at de blir skikkelig crunchy i konsistensen. 

 

Lykke til med bakingen og nyt!

XOXO Henriette

Comment